TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Stalkende moralisten gaan TPO kapotmaken wegens kwetsende artikelen

Nederland kruideniersland, Nederland domineesland

Tags:

Foto: de droom van elke Nederlandse moralist, mogen lijden voor anderen.

 

Sinds bekend is geworden dat de 27-jarige voor kinderverkrachtingen veroordeelde Michael P. uit Zeewolde verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber, en wij daar uitgebreid over publiceren, komen alle moraalridders (waar klein Nederland groot in is en wereldwijd bekend om staat berucht om is) onder hun stenen vandaan en uit hun holen gekropen om ons zoveel mogelijk hun wil op te dringen.

Meestal blijft het bij een enkel mailtje of comment, maar in onderstaande voorbeelden gaat het om serieuze gevallen die, nadat ze door ons zijn afgepoeierd, veranderen in hardnekkige stalkers die blijven drammen en stampvoeten dat wij hun wil hoe dan ook moeten uitvoeren.

Niet bepaald de eerste keer. Het aantal TPO-stalkers op social media is al lang niet meer op twee handen te tellen en zonder uitzondering zijn het allemaal mensen die ervan overtuigd zijn dat wat TPO doet niet mág. Sommigen stalken ons al sinds onze oprichting in 2009(!), wat wel aantoont hoe gestoord obsessies kunnen zijn. Er is psychisch heel wat mis als je 8 jaar lang onophoudelijk door een website bent geobsedeerd. Niet zelden zijn het bekende namen uit de mediawereld, journalisten of hoogleraren.

Kijkje in de keuken

We zetten dit online omdat we iedereen een kijkje in onze keuken gunnen, zodat iedereen ook kan weten wat er gaande is in Nederland. Want voor alle duidelijkheid: dit is gewoon normaal. Dit krijgen we dagelijks op ons bord. Dit is wat er gebeurt als je dingen doet die niet passen binnen de benauwde kaders van moralistisch kruideniers Nederland. Dit is hoe er wordt geageerd als je een eigen plan trekt.

Uiteraard hebben alle media hier dagelijks last van en we durven ons niet eens voor te stellen hoe de inbox en Facebook-comments er uitzien bij media als de Telegraaf of Geenstijl. Maar het blijft hoe dan ook verbijsterend, en soms intimiderend, hoe enkelingen bereid zijn hun wil op te dringen onder het motto van ‘fatsoen’ of ‘moraal’ omdat ze echt volledig overtuigd zijn van niet alleen hun eigen gelijk maar ook dat ze door God op aarde zijn gezet om hun wil aan anderen op te dringen.

 

Moralist A:

Moralist A (volgens zijn Facebook-pagina student aan een Hogeschool) is er van overtuigd dat TPO dit artikel niet had mogen publiceren. Volgens hem is dit ‘laster’, mogen we de naam Michael P. ook met afkorting niet noemen en maken we ons schuldig aan vrijwel alles wat hij kan bedenken. Dat ons artikel volledig is gebaseerd op verslaggeving van bronnen als Telegraaf, NOS, AD en andere media ontgaat hem kennelijk. Hij blijft er bij dat TPO zelf de enige is die met deze informatie op de proppen komt en dat zoiets helemaal niet mag. Let u vooral op de onvermijdelijke Godwins:

 

 

 

Moralist B:

Moralist B is een mevrouw uit het Zuiden des lands die aansloeg op dit TPO-artikel (en ze was niet de enige moralist). Ondanks het feit dat het louter citaten betreft van een vonnis wat iedereen online kan inzien, is ze er van overtuigd dat TPO dit niet mag publiceren want ‘kwetsend’. Nadat ze onze FB-inbox bestookte met haar dwingende moraal sloot ze zich later aan bij Moralist A en ging ze wederom tekeer tegen TPO, ditmaal vanwege hetzelfde artikel waarover ook Moralist A boos is:

 

 

Dezelfde linksige moraal

Nogmaals: dit zijn maar twee voorbeelden die vandaag onze aandacht trokken. Hoeveel moralisten ons komen stalken en met welke intensiteit is erg afhankelijk van hoeveel bezoek onze berichten trekken. Maar het moralisme valt vrijwel altijd onder dezelfde linksige moraal: je mag niet zomaar huidskleur of afkomst noemen van verdachten, je mag niet zomaar dingen vertellen over verdachten, je mag niet zomaar hun naam noemen en, vooral dat, je mag niet zomaar dingen publiceren waardoor anderen (het gaat nooit over henzelf) misschien wel gekwetst kunnen raken.

Dit was ook goed zichtbaar ten tijde van de tsunami aan ISIS-executiefilmpjes. Die mag je blijkbaar ook niet publiceren van moralistisch Nederland. Soms gingen ze viraal waardoor ze door duizenden mensen werden bekeken, of althans, ze klikten het artikel aan, en het gevolg was dat het aantal geautomatiseerde Facebook-aanvragen ‘of dit artikel kan worden verwijderd’ al net zo’n tsunami bleek te zijn als de ISIS-filmpjes zelf.

Censuur eisen

Het blijft elke keer weer totaal verbijsterend hoe makkelijk en snel mensen vinden, en eisen, dat iets niet mag worden gepubliceerd alleen omdat ze zich zelf niet lekker voelen na het zien van een filmpje. Of erger: ze eisen letterlijk censuur van artikelen, niet omdat ze zelf last ondervinden van het artikel maar omdat ze er vanuit gaan dat anderen, die ze niet eens kennen, er mogelijk last van gaan krijgen. Ze vragen zich werkelijk geen moment af of die anderen dat misschien zelf wel kunnen bepalen. Het is een ziekelijke soort van betutteling. Het archetypische post-christelijke hulpverlenerscomplex.

Deze moralisten zijn niet vanzelf zo geworden. Deze mensen zijn het resultaat van moralistisch, betuttelend, beperkt en links-ideologisch maar bevoogdend onderwijs. Deze mensen zijn het resultaat van moraliserende media die altijd als poortwachter voor de mensen hebben gefungeerd (en dat nog altijd doen) en alleen publiceren wat zijn goed genoeg achten voor burgers.

Land zonder tabloidcultuur

Deze moralistische opvattingen zijn, simpelweg, wat je krijgt in een land dat eigenlijk altijd door een slachtoffer cultiverende, naar middelmaat sturende, grote betuttelende overheid wordt bestuurd, een land zonder tabloidcultuur om politici te kunnen bekritiseren, waar de moraal is gegrondvest in christelijke normen en waarden en alleen de koopman nog belangrijker is dan de dominee, die nooit stopt met zedenprediken vanaf alles wat maar als kansel kan dienen.

Dit soort moralisten is wat je krijgt als je mensen te weinig eigen verantwoordelijk geeft, als je ze leert dat iemand anders (het liefst de overheid) altijd wel je problemen oplost, die overheid je verzorgt van de wieg tot het graf, en de media zichzelf vooral zien als hoeders van de bewust onmondig gemaakte burger-slachtoffers zonder eigen verantwoordelijkheid maar niet als feiten producerende verslaggevers. Deze moralisten zijn het resultaat van tientallen jaren indoctrinatie, van tientallen jaren mensen verwennen, van tientallen jaren van jongs af aan aanleren dat ze altijd gelijk hebben en altijd krijgen wat ze willen, zolang ze het maar vanuit ‘de juiste moraal’ doen.

Artikel 7

En als je de hedendaagse verwende, narcistische, extreem snel gekwetste millennialgeneratie beziet belooft dat maar weinig goeds voor de toekomst. Het moralisme in Nederland is nog lang niet verslagen. Het moralisme gaat de komende jaren nog veel en veel erger worden.

Bij dezen worden álle moralisten van harte succes gewenst met aangifte doen tegen onze artikelen. Totdat een rechter heeft bepaald dat we iets niet mogen publiceren blijven wij gewoon publiceren wat we willen. Tegen artikel 7 van de Grondwet kan gelukkig nog altijd geen moralist op.

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.