TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Lodewijk Asscher: Vertrek Jeroen Dijsselbloem enorm gemis

Minister verlaat politiek omdat hij 'de vuurkracht' mist voor Kamerwerk

PvdA-leider Lodewijk Asscher noemt het een ‘enorm gemis’ dat Jeroen Dijsselbloem de politiek verlaat. De demissionair minister van Financiën en eurogroepvoorzitter kondigde woensdag aan de Tweede Kamer over twee weken te zullen verlaten.

“Het is een enorm gemis dat Jeroen Dijsselbloem de Nederlandse politiek verlaat. Een imposante bestuurder, een PvdA’er in hart en ziel en een heel fijne, warme collega. De combinatie van passie voor de sociaal democratie, ijzeren werkdiscipline en droge humor maken Jeroen geliefd binnen en buiten de partij”, laat Asscher in een reactie weten.

Dijsselbloem verlaat over twee weken de politiek. Hij geeft zijn zetel in de Tweede Kamer op omdat hij ‘de vuurkracht’ ontbeert die de negenkoppige PvdA-fractie in de oppositiebankjes volgens hem hard nodig heeft. Dat schrijft Dijsselbloem in een brief die hij dinsdagavond aan Kamervoorzitter Arib heeft gestuurd, meldt de Volkskrant.

Hij legt zijn Kamerlidmaatschap per 25 oktober neer, in de week waar het aantreden van het nieuwe kabinet wordt verwacht. “Ik verlaat daarmee de Nederlandse politiek. En dat valt me zwaar.”

De PvdA’er maakt wel zijn mandaat af als voorzitter van de Eurogroep (tot medio januari). Over zijn verdere toekomstplannen laat hij zich niet uit in zijn brief aan de Kamervoorzitter.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.