Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Rutte wil niet reageren op uitspraak Asscher over Hennis ‘op basis van een internetbericht’

Hmmm, welk 'internetbericht' zou de premier bedoelen?

Premier Mark Rutte wil nog niet ingaan op de opmerking van vicepremier Lodewijk Asscher over minister van Defensie Jeanine Hennis. Asscher vindt dat het kritische OVV-rapport over het fatale ongeval in Mali ernstig genoeg is om af te kunnen treden.

Rutte is vrijdag op een top van EU-leiders in Estland. Hij vindt dat hij voor een reactie in Den Haag moet zijn om er daar met mensen over te praten. Hij wil nu niet reageren ‘op basis van een internetbericht’. Donderdag had hij gezegd nog altijd vertrouwen te hebben in zijn partijgenoot Hennis.

Hennis maakt dinsdag de balans op na een Kamerdebat over de kwestie. Twee Nederlandse militairen kwamen vorig jaar om bij het ongeluk in Mali en een derde raakte zwaargewond. De granaten waren niet veilig en de medische voorzieningen schoten tekort, aldus de onderzoeksraad.

Hmmm, welk ‘internetbericht’ zou de premier bedoelen?

Lees ook

Jeanine Hennis (VVD) dinsdag op de grill vanwege mortierschandaal

TPO/ANP

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.