Politiek

Oud VVD Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam hekelt cultuur VVD

25-09-2017 15:08

Oud-Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam voor de VVD hekelt de cultuur van de partij waarvoor zij tot begin dit jaar in het parlement zat. In een interview in De Telegraaf over het boek dat ze over deze periode heeft geschreven, zegt zij: “Er is geen ruimte voor discussie. Bij de VVD is alles ondergeschikt aan de macht, ook de inhoud”

Halbe Zijlstra, de tweede man van de VVD, deed maandag alsof hij zich Berckmoes-Duindam niet onmiddellijk herinnerde. Zijlstra vindt haar uitlatingen ‘geen reactie waard’. “Iedereen reageert het op zijn eigen manier af” als je teleurgesteld bent dat je niet terugkeert in de Kamer, zei Berckmoes’ fractieleider van toen.

Berckmoes was als Kamerlid tamelijk onzichtbaar. Ze zegt dat ze met haar boek Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn ‘een inkijkje wil geven in de gigantische angstcultuur die er binnen de VVD is gekweekt’. Naar eigen zeggen is er veel moeite gedaan om haar weg te krijgen. “Mijn portefeuille afgepakt, gezegd dat ze me wel wilden helpen met een baantje als ik zou vertrekken, intimidatie.”

In het boek uit ze kritiek op de grote invloed die de afdeling voorlichting van de VVD zou uitoefenen. Zelfs politieke standpunten zouden door voorlichting worden ingestoken.

Lees ook

Chris Aalberts – Onbekend Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes (VVD) bereikte niks en gaat daar een boek over schrijven

ANP

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens