TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Joods Wereldcongres: ‘Winst AfD herinnert aan het ergste uit het verleden van Duitsland’

'Partij zou verboden moeten worden'

Het Joods Wereldcongres gruwt bij monde van voorzitter Ronald Lauder van de intrede in het Duitse parlement van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD). Hij spreekt van ‘een schandelijke reactionaire beweging, die aan het ergste uit het verleden van Duitsland herinnert en verboden zou moeten worden’.

In een reactie op de verkiezingsuitslag zegt Lauder blij te zijn met de overwinning van bondskanselier Angela Merkel. Zij heeft zich ‘een echte vriend betoond’ van Israël en de Joden en duidelijk laten blijken dat zij ‘de Joodse burgers van haar land zal beschermen en tegen hatelijke retoriek en daden zal optreden”.

Ook het Europees Joods Congres is ongerust over de opkomst van de AfD. “Wij vertrouwen erop dat de centrumpartijen in de Bondsdag zullen verzekeren dat de AfD niet vertegenwoordigd zal zijn in de nieuwe regeringscoalitie”, aldus het EJC.

Lees ook

Nieuwkomer Alternative für Deutschland (AfD) derde partij van Duitsland

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.