Opinie

Bakfietsfan van GroenLinks Amsterdam neemt de verkeerde afslag

20-09-2017 16:36

Je zou bijna denken dat het vorige week donderdag 1 april was, maar Rutger Groot Wassink, lijsttrekker van de Amsterdamse GroenLinks-fractie heeft nog nergens laten doorschemeren dat de presentatie van zijn verkiezingsprogramma een grap is geweest.

Opleggen van verboden

Het ziet er dus echt naar uit dat we in de hoofdstad te maken krijgen met een partij die de oorlog verklaard heeft aan autobezitters en aan onze grote kindervriend Zwarte Piet. De binnenstad moet helemaal autovrij worden en er moeten 10.000 parkeerplaatsen verdwijnen. En dat alles moet leiden tot wat Groot Wassink noemt een ‘radicaal sociale, groene en vrije stad’. De harde realiteit is dat vrijwel alles wat de groenen willen gepaard gaat met het opleggen van verboden. Een verbod op de auto, een verbod op Zwarte Piet, een verbod op consumentenvuurwerk, een verbod op een tegenprestatie voor mensen in de bijstand en een verbod op het uitbreiden van vliegbewegingen op Schiphol. Als we GroenLinks volgen creĆ«ren we een communistische heilstaat waar de gedachtepolitie iedere vorm van vrijheid en economische ontwikkeling subiet de nek om zal draaien.

65-plussers en Openbaar Vervoer

Feit is dat het autogebruik toeneemt. Zo concludeert het CBS begin dit jaar nog dat steeds meer Nederlanders, waaronder veel 65-plussers, steeds meer autokilometers maken. De groei van het autogebruik onder 65-plussers zal ook te maken hebben met een verminderde mobiliteit onder ouderen. In plaats van de auto tot ‘persona non grata’ te bombarderen, is het veel verstandiger om de auto te faciliteren, onder andere door meer ondergrondse parkeergarages, investeringen in infrastructuur en goede P&R-voorzieningen. Daarnaast kun je met een goed werkend openbaar vervoer autobezitters verleiden om vaker met het OV te reizen. 65-plus gratis met tram en bus zou een maatregel zijn die ouderen kan verleiden om de auto vaker te laten staan.

De hete adem van Pietenhater Sylvana Simons

Het heeft er alle schijn van dat Groot Wassink de hete adem van Pietenhater Sylvana Simons in de nek voelt; want anders kan ik het voorstel om Zwarte Piet in de ban te doen niet plaatsen. Het zijn juist mensen als Groot Wassink en Simons die met het trekken van de kansloze racismekaart racisme en onderling onbegrip verder aanwakkeren. Waar het overgrote deel van de Nederlanders vindt dat Zwarte Piet onderdeel uitmaakt van een geslaagd Sinterklaasfeest en zelf onderdeel uitmaakt van de Nederlandse cultuur, weet een kleine groep activisten een Oer-Hollands feest al enige jaren danig te verstieren. Het was GroenLinks-raadslid Simion Blom die vorig jaar nog werd opgepakt omdat hij een kinderfeest (!) aan het verstoren was.

Feeling met de bevolking compleet verloren

De bakfietsyuppen van GroenLinks Amsterdam laten zien dat zij de feeling met de bevolking compleet zijn verloren en met hun verkiezingsprogramma de verkeerde afslag nemen. Ik zie het als mijn taak om, met mijn bijna 81 jaar, mijn generatie te beschermen tegen nietsontziende linke activisten, die het al zo overbelaste Amsterdam – met veel mensen in pure armoede – blijven opzadelen met meer en meer vluchtelingen en met een verkiezingsprogramma dat totaal is los gezongen van de werkelijkheid. Het kan ook anders op 21 maart 2018!