Politiek

Formatiewatch – Gerrit Zalm: Eigen risico in 2018 niet omhoog

20-09-2017 17:25

Het eigen risico gaat in 2018 niet omhoog. Dat schrijft informateur Gerrit Zalm woensdag aan minister van Volksgezondheid Edith Schippers. De Tweede Kamer wilde eerder op de dag een brief van Zalm over wat de onderhandelende partijen voor volgend jaar van plan zijn met het eigen risico in de zorg. Uit de begroting voor 2018 die dinsdag werd gepresenteerd bleek dat het eigen risico volgens de huidige plannen stijgt van 385 naar 400 euro.

Zalm:

“De vier onderhandelende fracties VVD, CDA, D66 en CU hebben mij als informateur verzocht aan u over te brengen dat zij graag zouden zien dat het verplichte eigen risico uit hoofde van de Zorgverzekeringswet in 2018 niet wordt verhoogd ten opzichte van 2017.

Omdat de hoogte van het eigen risico van invloed is op de nominale premies die verzekeraars uiterlijk 12 november a.s. bekend moeten maken, hebben de genoemde fracties mij gevraagd het verzoek aan u over te brengen om een spoedprocedure in gang te zetten die gericht is op publicatie in het Staatsblad van de voor de realisering van hun wens vereiste wetswijziging voor 1 oktober a.s.”

Lees ook

Tweede Kamer wil opheldering van Gerrit Zalm over eigen risico