Politiek

Oppositie over Troonrede – Jesse Klaver: Niet iedereen profiteert van economische groei

19-09-2017 14:13

Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks, over de troonrede: ,,De koning begon krachtig met de ramp die Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius heeft getroffen. Mooi dat hij aangaf dat de mensen er daar niet alleen voor staan. Wat me wel opvalt is dat er veel aandacht was voor de toegenomen economische groei. Het kabinet erkent onvoldoende dat nog niet iedereen daarvan profiteert en vergeet voor het gemak dat dat het gevolg is van politieke keuzes. De Troonrede bevatte de opdracht aan het nieuwe kabinet om dat anders te doen en iedereen mee te laten profiteren.”

Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren:

Geert Wilders, fractievoorzitter van de PVV, over de troonrede: “Ik vind het een erg slecht verhaal. Nederland is de afgelopen jaren geconfronteerd met belastingverhoging na belastingverhoging, met enorme bezuinigingen. En nu hebben we een situatie dat er enorme overschotten zijn. Dat is geen geld van Mark Rutte, dat is geld van de mensen thuis. Ik vind dat je dat geld nu terug moet geven.”

Fractieleider Henk Krol van 50PLUS: “De kloof tussen ouderen en werkenden wordt nog elk jaar groter. Dat moet veranderen. Dat gaat dit kabinet in blessuretijd niet meer lukken. Ik hoop dat dat het volgende kabinet wel zal lukken.”

Fractieleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie in reactie op de troonrede: “Er was mooie muziek, er waren mooie kostuums, het was een mooie ceremonie. Het is vrij ceremonieel. Maar met één ding was ik het niet eens: dat de koning zei te betreuren dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Ik juich dat toe en ik denk dat Nederland ook zo spoedig mogelijk uit de EU moet.”

Dit bericht wordt aangevuld

ANP/TPO