Politiek

Geert Wilders (PVV) wil islam in Nederland soort van verbieden

16-09-2017 11:42

PVV-leider Geert Wilders wil in de wet vastgelegd hebben dat de islam geen godsdienst is maar een volgens hem “totalitaire, gevaarlijke en gewelddadige ideologie, verkleed als een religie.”

Wilders zegt dat in een interview met De Telegraaf (Blendle-link). Hoe dat juridisch geregeld moet worden zegt hij “niet te weten, maar het is zeker de moeite waard om dat te gaan bestuderen”, zegt hij.

Wilders zegt dat “tijdens de regeerperiode van het kabinet Rutte II er 100.000 moslims zijn bijgekomen in Nederland. Dat zijn niet allemaal terroristen of foute mensen, maar het is wel 100.000 keer islam wat Nederland binnenkomt.”

Op de vraag of hij de islam in Nederland wil verbieden antwoordt Wilders: “Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden, dat is onmogelijk. Je kan ook niet het communisme verbieden.”.

Anp

 

Bonusquotes:

 

“Maar de islam, het woord zegt het al, wil domineren.

Ons is de oorlog verklaard en we verdedigen ons niet.

Ik vind het misschien nog wel het ergste dat al die West-Europese politici dit hebben toegelaten.

We zijn aan het sterven als we zo doorgaan

Hoe bevrijd je jezelf van een islamitisch juk volgens u?

Verlaat de islam.

We leven in een vrij land. Maar de islam is wat mij betreft geen religie. Het is een totalitaire, gevaarlijke en gewelddadige ideologie, verkleed als een religie. Mensen mogen van alles vinden, maar ik mag ook zeggen dat de islam niet onder de grondwettelijke vrijheden zou moeten vallen.

Erken het probleem. Durf te zeggen dat de islam niet integreert. Definieer islam als een gewelddadig totalitair ondemocratisch iets. En stop de immigratie uit islamitische landen.

Alle Syriërs terug! Morgen! Waarom niet? Het land (Syrië) is veilig. Dit is óns land

Dus u wil de islam verbieden?

Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen.

Wat mij betreft valt het niet onder de godsdienstvrijheid.”