Haagse grabbelton

Sharon Dijksma (PvdA) dolt PVV Kamerlid Roy van Aalst over genderneutrale NS-omroepberichten

13-09-2017 17:12

In haar nadagen als staatssecretaris voor Infrastructuur lijkt Sharon Dijksma (PvdA) bevangen door enige joligheid. Afgelopen zomer ontstond ophef toen de NS besloot omroepberichten op de stations genderneutraal te maken. Rond december dit jaar zullen de 24.000 automatische berichten voorafgegaan worden door een ‘Beste reizigers’ in plaats van ‘Dames en heren’. Dat schoot kersvers PVV Kamerlid Roy van Aalst in het verkeerde keelgat die de maatregel maar ‘D66-gedram’ vindt. En wat kost dat wel niet?

Op die specifieke vraag antwoordde Dijksma woensdag passief-aggressief:

U begrijpt, de sociaal-democrate vond deze Kamervragen maar verspilling van belastinggeld (Volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken uit 2011 kost de beantwoording van Kamervragen 3750 euro per keer).

Van Aalst wilde ook dat Dijksma bij de NS er op zou aandringen de ‘de D66-verantwoordelijken’ te ontslaan, maar kreeg daar een ‘nee’ op het rekest. Staat er dan helemaal niets nieuws in de beantwoording van de Kamervragen? Jawel, het personeel op de treinen zelf dat nog handmatig de reizigers informeert over vertragingen wordt niet verboden ‘Dames en heren’ te bezigen. Dijksma: “Het is aan de conducteur zelf hoe hij/zij in persoonlijke contacten met reizigers de gastvrijheid invult.”

Wacht eens, stond daar nou écht ‘hij/zij’? Dijksma heeft overduidelijk niet het Nieuwspraak Woordenboek van totalitaire regenboogstad Amsterdam gelezen. Slag in het gezicht van de niet-binaire gender conducteurs!

Lees ook

PVV vindt genderneutraal omroepen NS ‘D66-gedram’

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.