Nog

tot 30 januari

avatar
   
Politiek

Diederik Samsom belde achter rug van Lodewijk Asscher om met Mark Rutte over kabinetscrisis

Oud-partijleider wilde niet dat kabinet zou klappen op lerarensalarissen

Oud-PvdA-leider Diederik Samsom heeft twee weken geleden met Mark Rutte gebeld over de dreigende kabinetscrisis over de lerarensalarissen. Zijn opvolger Lodewijk Asscher wist niets van dit gesprek, meldt BNR die dat van bronnen heeft vernomen. Samsom wilde met het telefoontje voorkomen dat het kabinet zou klappen.

Samsom drukte Rutte op het hart om het kabinet bij elkaar te houden.

Bronnen bij de VVD en de PvdA bevestigen dat het telefoongesprek heeft plaatsgevonden. Opvallend is dat de VVD ervan uitgaat dat Samsom belde in opdracht van Asscher. “Asscher zal gedacht hebben: hoe dring ik tot Rutte door? Laat Samsom het maar doen”, zegt men bij de VVD. Maar dat wordt in kringen rond Asscher ontkend. “Zeker niet”, zegt een PvdA’er op zijn beurt op de vraag of Asscher Samsom gevraagd heeft Rutte te bellen.

Lees ook

BNR -Diederik Samsom belde Mark Rutte om kabinet te redden

Crisis bezworen: Er komt extra geld voor leraren maar niet op Prinsjesdag

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.