Politiek

Gerard Bouman wist van geldsmijterij maar greep niet in

'Politiechef had belang bij meegaande Ondernemingsraad'

De top van de Nationale Politie heeft jarenlang een oogje dichtgeknepen voor de geldsmijterij van de Centrale Ondernemingsraad. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten die het AD heeft ingezien. Vooral de buitensporig hoge uitgaven van cor-voorzitter Frank Giltay baarde de korpsleiding al langer zorgen. De eind juli overleden oud-korpschef Gerard Bouman noemde Giltay letterlijk een ‘zorgenkindje’.

Tijdens verschillende kwartaalgesprekken kreeg de COR-voorzitter wel degelijk te horen dat hij het zuiniger aan moest doen, blijkt nu uit de documenten, maar er gebeurde vervolgens niets. Bouman verklaarde dat de politie belang had bij ‘een COR die meegaat in de ideeën’.

Toch werd niet ingegrepen door Bouman, die vorige maand overleed. Dinsdag verschijnt een rapport over de kwestie.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.