Nog

tot 30 januari

avatar
   
Politiek

Gerd Leers (CDA): Sommige Marokkanen vinden een strafblad normaal

'Criminaliteit in sommige Marokkaanse groeperingen vanzelfsprekend'

Oud-minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) vindt dat de overheid maatregelen moet nemen die verhoeden dat Marokkanen een strafblad gaan zien als deel van hun identiteit. “We moeten voorkomen dat Marokkanen en andere groeperingen gewoon het idee hebben: Nou ja, ik hoor pas bij mijn groep als ik mij ook niet houd aan de Nederlandse wetten”, zei Leers zaterdag in WNL Op Zaterdag op Radio 1.

Leers deed zijn uitspraken naar aanleiding van een onderzoek waaruit blijkt dat meeste allochtone jongeren niets voelen voor een baan bij de politie. Vooral Marokkaanse en Antilliaanse jongeren staan negatief tegenover werk als agent. De Nationale Politie wil juist meer allochtonen agenten rekruteren en zet daarom groot in op werving onder jongeren met een migratieachtergrond.

Lees en luister

WNL – Gerd Leers: Sommige ‘Marokkaanse groeperingen’ vinden strafblad normaal

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.