TPOok!

 
Politiek

Ronald Plasterk: Twee doden, elf zwaargewonden op Sint-Maarten

Totaal 43 gewonden

Op Sint-Maarten zijn door orkaan Irma twee dodelijke slachtoffers te betreuren en elf zwaargewonden. Het gaat in totaal om 43 gewonden. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) vrijdag tijdens een persconferentie.

Eén van de dodelijke slachtoffers is volgens Plasterk tijdens de orkaan een natuurlijke dood gestorven. Donderdag was nog sprake van één dode en enkele gewonden.

Volgens Plasterk zijn er 65 dialysepatiënten op Sint-Maarten. De vijftien meest acute gaan vrijdagavond met een vliegtuig van kustwacht naar Aruba. Zij worden daar gedialyseerd. De andere vijftig gaan morgen met een Hercules van de luchtmacht.

Plasterk zegt dat het de bedoeling is om met koning Willem-Alexander zondag het commandocentrum op Curaçao te bezoeken. Als het verantwoord is, dan gaat de koning ook naar de Bovenwindse eilanden om daar de situatie zelf in ogenschouw te nemen.

Behalve een gebrek aan eerste levensbehoeften als water en voedsel, is de openbare orde nog steeds een punt van zorg. Volgens minister-president William Marlin is die aan het verbeteren, maar Plasterk wijst erop dat die toch nog steeds ‘alle aandacht’ nodig heeft. Nederlandse militairen zijn daarom zichtbaar aanwezig op belangrijke punten.

Lees ook

Commandant Korps Mariniers: Schoten gelost op Sint-Maarten

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.