TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Commandant Korps Mariniers: Schoten gelost op Sint-Maarten

Op korte termijn 350 militairen op het eiland

Op Sint-Maarten zijn schoten gelost, al is onduidelijk op wie. Maar de veiligheid is in principe onder controle, liet de commandant van het Korps Mariniers weten.

Op sommige locaties is het ‘grimmig’, maar er hebben geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden, zei generaal-majoor Richard Oppelaar. Nederlandse militairen voeren op het door orkaan Irma zwaar getroffen eiland patrouilles uit. Op vitale delen zijn controleposten ingericht. In totaal zijn er ruim tweehonderd militairen op Sint-Maarten en dat worden er op korte termijn 350.

Gevraagd naar plunderingen zei de generaal dat de sfeer gespannen is. “De supermarkten zijn leeg, dus mensen zijn op zoek.” De militairen proberen daarom zichtbaar aanwezig te zijn.

De militairen treffen voorbereidingen voor de komst van de tropische storm José, aldus Oppelaar. Die wordt in de nacht van zaterdag op zondag op Sint-Maarten verwacht, iets later dan gedacht.

Het grote militaire transportvliegtuig dat onderweg is naar het getroffen gebied kan waarschijnlijk zaterdagochtend op Sint-Maarten landen, denkt Oppelaar. Zeker is dat nog niet, omdat de staat van het vliegveld dat wel moet toelaten.

De schade op Sint-Maarten is enorm, zei de generaal-majoor. Hij schat dat 70 procent van de infrastructuur is vernietigd.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.