TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Buitenhuis Donald Trump ontruimd vanwege orkaan Irma

Mar-a-Lago ligt in gevarenzone

Het landhuis en de golfclub van president Trump, Mar-a-Lago aan de oostkust van Florida, moeten worden ontruimd vanwege de orkaan Irma. Trumps buitenhuis, waar hij graag en vaak verblijft, ligt in een zone in Palm Beach die door de autoriteiten als levensgevaarlijk is bestempeld. In Palm Beach, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Miami, zijn vrijdag circa 125.000 mensen verplicht te vertrekken naar veiliger oorden landinwaarts.

In het zuiden van Florida worden honderdduizenden mensen geëvacueerd. In computervoorspellingen van de koers van de verwoestende orkaan Irma leek die zondagnamiddag vlakbij Trumps huis aan land te komen. Maar volgens de laatste schattingen van het Amerikaanse orkaancentrum (NHC) bereikt Irma zondagmorgen al, verder naar het zuiden, de kust op de landengte die de ‘Keys’ heet.

Irma trekt dan mogelijk langs de dichtbevolkte zuidoostkust van Florida verder naar het noorden. Langs ongeveer 175 kilometer lage kust wonen meer dan 6 miljoen mensen in onder meer Miami en Palm Beach. De koers is echter onvoorspelbaar. In de laatste voorspellingen, vrijdagmorgen, ligt Irma’s route westelijker. De storm zou dan een erg dun bevolkt gebied treffen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.