TPOok!

 
Politiek

Oud-SP Kamerlid Tjitske Siderius deelt kritiek Sharon Gesthuizen op SP

'De SP glijdt af naar de marge'

Voormalig SP-Tweede Kamerlid Tjitske Siderius onderschrijft de kritiek van ex-collega Sharon Gesthuizen op de partijtop en de partijcultuur. Ze vindt zelfs dat het met het aantreden van de nieuwe voorzitter Ron Meyer van kwaad tot erger is gegaan.

De SP glijdt af naar de marge als zij niet kiest voor een constructieve koers, leden meer inspraak geeft en samen optrekt met andere linkse partijen, waarschuwt Siderius in een opiniestuk in het Nederlands Dagblad (Blendle-link). Maar ‘helaas lijkt met Meyer die weg niet ingeslagen te zijn’. “De macht is gecentraliseerd bij enkele personen, Kamerleden moeten uit de krant vernemen welke besluiten er zijn genomen en leden met kritiek worden geïsoleerd dan wel publiekelijk te kijk gezet.”

Siderius verliet de Tweede Kamer met de verkiezingen van 15 maart. Ze pleit al langer voor een verbreding van de partij, die zich meer op bijvoorbeeld duurzaamheid en het vluchtelingenbeleid zou moeten richten.

Oud-voorzitter van de SP in Rotterdam Kevin Levie roert zich ook. Begin 2016 verliet hij de SP, deze week onderschrijft hij de kritiek van Gesthuizen in een blog:

 

“Sharon vertelt bijvoorbeeld hoe ze werd afgekapt bij een discussie over een integratienota in haar eerste jaren; ik werd in die tijd in een discussie elders over diezelfde nota door Jan Marijnissen hysterisch toegeschreeuwd en uitgescholden voor PvdA’er.”

 

Gesthuizen stelt in een dinsdag verschenen boek de monocultuur en de harde omgangsvormen binnen haar partij aan de kaak.

Lees ook

Elma Verhey – Elf jaar onder de knoet van Jan Marijnissen

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.