TPOok!

 
Politiek

Linkse activisten bekladden huis Thierry Baudet

Radicaal Anarchistisch Feministisch Front laat 'traktatie' achter in brievenbus

Het Radicaal Anarchistisch Feministisch Front heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Amsterdam het huis van Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet beklad. Ook lieten de daders een ‘traktatie’ (Lees: poep) achter in de brievenbus van Baudet. Met roze verf werd een anarchistisch teken en het vrouwensymbool op de deur gekalkt. De rest van de verf werd op zijn trap uitgestort.

Op Indymedia schrijven de actievoerders:

 

“We protesteren met deze aktie tegen het verderfelijke gedachtengoed van Baudet. We verzetten ons tegen het groeiende gevaar van Forum voor Democratie dat een nieuwe fascistische beweging probeert op te bouwen van hordes (jonge) witte mannen. Baudet en consorten verpakken hun racisme, seksisme en nationalisme in pseudo-intellectuele gewichtigdoenerij. Zo verhullen ze hun frustratie over het feit dat hun eeuwenlange machtspositie steeds verder dreigt af te kalven doordat niet-mannen en niet-witte mensen steeds duidelijker hun stem laten horen.”

 

Update 22.50 – Activiste Anne Fleur Dekker heeft begrip voor actie tegen Baudet

Activiste Anne Fleur Dekker (voormalig GroenLinks) heeft begrip voor de actie tegen Baudet. Dat zegt ze tegen De Telegraaf. Dekker kwam eerder in opspraak omdat ze Baudet wilde ‘taarten’.

Tegen de krant zegt ze donderdagavond: “Ik sta achter deze vrouwen en hun strijd tegen seksisme. Deze manier van actievoeren is niet gelukkig, omdat je er mensen mee afschrikt. Ik heb zelf laatst meegeholpen bij een manifestatie tegen Baudet, ik denk dat je daar mee bereikt. Je bent meer open. Het is vervelend voor Thierry dat zijn huis is beklad, maar zijn uitspraken zijn op grotere schaal veel schadelijker. Hij bouwt een enge beweging op die veel gevaarlijker is dan deze actie. Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar fascisten zullen die uiteindelijk ook inperken.”

Update 15.25 – Tweede Kamer ontsteld door bekladding huis Baudet

Collega’s van Baudet in de Tweede Kamer hebben geen goed woord over voor de actie, blijkt uit een rondgang van het ANP. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers noemt die ‘vreselijk’ en ‘buitengewoon kwalijk’. Hij en PVV-voorman Geert Wilders hopen dat de politie er een serieuze zaak van maakt en de daders weet op te sporen. Wilders vindt ‘dat je met je fikken af moet blijven van huizen en andere persoonlijke eigendommen’, ook als je het niet met iemand eens bent. “Je moet dit nooit accepteren en hier hard tegen optreden.”

CDA-Kamerlid Harry van der Molen spreekt van een ‘on-Nederlandse’ actie. “In dit land bestrijden we elkaar met woorden.” Ook VVD-Kamerlid Malik Azmani noemt de bekladding verwerpelijk. Hij brengt in herinnering dat ‘je meningen bestrijdt met meningen’.

Foto’s bij NRC Handelsblad.

 

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.