TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Donald Trump: Optreden tegen Noord-Korea blijft optie maar is niet onvermijdelijk

'Ik zou er de voorkeur aan geven om niet de militaire weg te bewandelen'

Militair optreden om de nucleaire dreiging van Noord-Korea weg te nemen blijft een optie, maar is niet onvermijdelijk. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag gezegd.

“Militaire actie zou zeker een optie zijn”, zei Trump op een persconferentie. “Is het onvermijdelijk? Niets is onvermijdelijk.”

“Ik zou er de voorkeur aan geven om niet de militaire weg te bewandelen”, zei Trump. De Amerikaanse krijgsmacht is de sterkste ter wereld en beschikt over ‘prachtige’ wapens. “Als wij die ooit inzetten tegen Noord-Korea, wordt dat een treurige dag voor Noord-Korea.”

De Amerikaanse president wees er op dat 25 jaar praten Noord-Korea niet van kernwapens heeft afgehouden. “Noord-Korea gedraagt zich slecht en moet daarmee ophouden.”

Noord-Korea testte afgelopen zondag naar eigen zeggen een waterstofbom, die op een langeafstandsraket geplaatst zou kunnen worden. De kernproef, Noord-Korea’s zesde en de zwaarste tot nog toe, was in strijd met resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.