Politiek

PVV en Vlaams Belang organiseren top in Tweede Kamergebouw

06-09-2017 17:38

Vlaams Belang en de PVV houden donderdag een grote bijeenkomst in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. De partijen van Tom van Grieken en Geert Wilders gaan naar eigen zeggen ervaringen en strategieën delen ‘om de oprukkende islamisering in Vlaanderen en Nederland’ tegen te gaan. De partijen hebben dat bekendgemaakt.

Van zowel Vlaams Belang als de PVV zal een groot aantal politici aanwezig zijn. Ook leden van andere fracties, zoals Europees Parlementslid Gerolf Annemans en Filip Dewinter zijn present. Namens de PVV zijn onder meer vicevoorzitter Fleur Agema en fractieleiders Marjolein Faber (Eerste Kamer) Marcel de Graaff (EP-delegatie) en andere parlementsleden aanwezig. Voorafgaande aan de bijeenkomst ontmoeten de partijleiders Van Grieken en Wilders elkaar.

Volgens Wilders voeren beide partijen een belangrijke strijd voor ‘behoud van de eigen cultuur, identiteit en vrijheid en dus tegen de islamisering’. Hij stelt dat Vlaams Belang en de PVV meer gemeen hebben met elkaar dan met elke andere partij in eigen land.

ANP