TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Topadviseur radicalisering van Eberhard van der Laan ontslagen

Saadia a.-T. gunde opdrachten aan ex - Sjoemelde met offerte

De van belangenverstrengeling verdachte adviseur van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan is ontslagen. De programmamanager van het team radicalisering en polarisatie werd vorige maand geschorst na een onderzoek van Bureau Integriteit na een melding van mogelijke integriteitsschendingen.

Saadia a.-T. gunde opdrachten aan ex – Sjoemelde met offerte

De vrouw krijgt strafontslag, zo schrijft Van der Laan donderdag in een brief aan de gemeenteraad. Ze heeft zich volgens hem schuldig gemaakt aan het gunnen van diverse opdrachten aan een persoon met wie zij een relatie heeft gehad. Daarover had zij niets gezegd tegen haar leidinggevende. Ook zou ze met een offerte hebben gesjoemeld.

De burgemeester noemt het incident bijzonder ernstig, omdat het twijfel zaait over de veiligheid van Amsterdammers. Dit is volgens hem een kwalijke zaak, ‘temeer omdat aanslagen in het buitenland de angst voor een aanslag in Amsterdam nog steeds aanwakkeren’.

‘Samenwerking met anderen opgeschort’

De gemeente heeft naar aanleiding van het nog lopende onderzoek eveneens besloten de samenwerking met een aantal niet nader genoemde bedrijven en personen op te schorten. Gekeken wordt welke rol zij hebben gespeeld in deze zaak.

In de brief staat verder dat er al langer onvrede bestond over de aansturing van het team radicalisering en polarisatie en het functioneren van de nu ontslagen medewerker. Een nieuwe leidinggevende had onder meer de taak gekregen om de gesloten cultuur open te breken en het programma te professionaliseren.

Tegen de vrouw loopt ook nog een strafrechtelijk onderzoek. Hiervan zijn nog geen uitkomsten bekend.

Lees ook

Saadia a.-T., baas antiradicalisering Amsterdam: ‘Het heeft niets met islam te maken’

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.