Politiek Buitenland

Franse president Macron: Er is een verband tussen terreuraanslagen en islam

30-08-2017 21:35

 

“Ja, ik heb het expliciet over islamistisch terrorisme en ik sta achter het gebruik van dat bijvoeglijk naamwoord. Niets zou absurder zijn dan het verband tussen terroristische aanslagen en het politieke en fundamentalistische geloof van een zekere islam te ontkennen. Het heeft geen zin om naïef te zijn over dit onderwerp. Het is niet zo dat we nu bang moeten zijn voor de islam en een groot wantrouwen moeten koesteren tegen de miljoenen moslims die in Europa leven, en die geen enkele band hebben met de fanatieke doctrine (van de islamisten). Frankrijk moet een centrale plek in de wereld blijven innemen. Daarom moet Frankrijk veranderen. Frankrijk moet het initiatief houden en de wereld hervormen, samen met zijn bondgenoten.”

 

Aldus de Franse President Macron in Le Figaro, vertaald door Elsevier, en dan weer bij TPO via Geenstijl, een belangrijk onderzoeksjournalistiek platform dat al ontelbare malen zijn waarde heeft bewezen. Interessante constatering ook van GS dat inderdaad geen enkel Nederlands medium, behalve Elsevier dus, er over heeft gepubliceerd. Krekels en tumbleweeds.

Het lijken de Duitse media wel nadat iemand tot zes maanden cel is veroordeeld wegens wat islamkritiek en het publiceren van een historische foto. En maar klagen dat er zoveel ‘nepnieuws’ (lees: teveel kritiek op islam, multiculturele samenleving en de EU) wordt verspreid door ‘de Russen’ wat moet worden wegge-1984’t door de overheid.