TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Crisis bezworen: Er komt extra geld voor leraren maar niet op Prinsjesdag

'Substantieel bedrag' wordt later in begroting opgenomen

VVD en PvdA hebben een oplossing gevonden voor het conflict over de lerarensalarissen. Dat zei vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher woensdag na begrotingsoverleg van het kabinet. Daarmee is het uiteenvallen van het demissionaire kabinet voorkomen.

In de begroting van 2018 komt nu nog geen concreet bedrag te staan voor verhoging van de lerarensalarissen. “We hebben tijd geboden om met dat bedrag te komen”, zei Asscher. VVD-leider Mark Rutte en de andere formerende partijen hebben vertrouwen geboden dat er een ‘substantieel bedrag’ zal komen voor de leerkrachten. Dat zal later in de begroting worden opgenomen.

De PvdA dreigde het demissionaire kabinet te verlaten als in de begroting van volgend jaar geen geld zou worden gereserveerd voor de verhoging van het salaris van leerkrachten in het basisonderwijs. De afgelopen dagen is koortsachtig overlegd om tot overeenstemming te komen.

Vorige week leek een deal tussen de regeringspartijen in zicht. Maar de partijen waarmee de VVD over een nieuw kabinet onderhandelt, wilden zich niet binden aan zo’n loonsverhoging omdat zij het financiële plaatje voor het nieuwe kabinet nog niet volledig hadden.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.