Interview

Thierry Baudet verwerpt aantijging met NVU samen te werken

25-08-2017 15:47

Opmerkelijk verhaal in De Kanttekening (Voorheen Zaman Vandaag). Forum voor Democratie (FvD) zou samenwerken met de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU). Voorzitter Constant Kusters stelt in een interview  handtekeningen te hebben ingezameld voor FvD, een NVU-lid zou in maart een bijeenkomst voor FvD in Badhoevedorp hebben georganiseerd en Kusters en Baudet gingen samen op de foto. Baudet zegt tegen ThePostOnline het een ‘onzinverhaal’ te vinden. “Ik wist tot gisteren überhaupt niet wie Constant Kusters is.”

Update 17.07 – Baudet weet wel degelijk wie Constant Kusters is

Videobewijs – Thierry Baudet weet wel degelijk wie Constant Kusters is

‘Ik weet van niets’

Baudet zegt ook niet te weten hoe het zit met de bijeenkomst in Badhoevedorp.

“Ik zal dat navragen maar ik weet van niets. Als iemand die ook bij hen zit ooit eens iets voor ons gedaan zou hebben dan is dat een vergissing geweest.”

‘Dit is guilt-by-association flauwekul’

Blijft over de foto waarop Custers met Baudet poseert tijdens een FvD-bijeenkomst in Arnhem op donderdag 9 februari.

“Ik ga met tweehonderd man per event op de foto. Ik weet toch niet wie al die mensen zijn en bovendien: waarom zou ik dezelfde opvattingen hebben of krijgen door met iemand op de foto te gaan? Kan deze heksenjacht nu eindelijk eens stoppen en kunnen we het over inhoud gaan hebben? Forum voor Democratie is een democratische vernieuwingsbeweging die de politieke luiken wil open gooien. Ik snap dat dat bepaalde mensen behoorlijk bang maakt; maar in deze guilt-by-association flauwekul trapt echt niemand meer.”

Lees ook

Metro-columniste: Vanwege deze foto is Thierry Baudet een racist