Opinie

Ronald van Raak (SP) schrijft 250ste column op TPO.nl

25-08-2017 17:00

 

“Ronald, dat TPO waar jij voor schrijft, dat is toch ontzettend rechts?” Jazeker, maar toch schrijf ik al jaren op deze site.

Als ik TPO lees, is er vaak veel dat me ergert. Sommige stukken bevallen me helemaal niet, soms maakt iets me zelfs boos – maar dat is niet uniek voor TPO, dat geldt voor alle media. Maar soms zijn er ook bijdragen die me aan het denken zetten en nieuwe inzichten geven – evengoed als in sommige andere media. Op deze site kan ik bovendien altijd mijn eigen inzichten kwijt, de redactie heeft nog nooit een bijdrage van mij geweigerd.

Het is niet alleen de vraag waarom ik schrijf voor een rechtse site als TPO, het is ook de vraag waarom TPO een socialist als mij aan het woord laat. Daarover zal bij de redactie toch ook heus wel eens een klacht komen?

Toch doen ze het, al vier jaar lang, vandaag alweer voor de 250e keer. Ik snap het dat mensen soms vragen hebben over dit experiment, maar als het aan mij ligt gaan we nog even door. In onze democratie moeten we altijd met elkaar blijven spreken. “

 

Ons van TPO heeft nog nooit een komma moeite gehad met het socialisme van Ronald van Raak (SP). Niet dat er bij ons in de redactie SP-stemmers zitten, of dat we het altijd met Van Raak eens zijn, maar ‘rechtse site’ TPO is niet te beroerd om ook de SP’er aan het woord te laten. Zolang het maar prima is geschreven vinden wij het best.

Anyway, gefeliciteerd met je 250ste column! Mede mogelijk gemaakt door TPO: het ‘rechtse’ platform inclusief ‘linkse’ geluiden.

U kunt nu hier doneren. Voor meer rechtse geluiden. Of meer socialistische columns. Wat u maar wilt.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens