TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: ‘Als anti-racist zorg je dat ‘witte’ pers geen macht heeft’

'We gaan erover in debat, dat is nou white privilege'

 

“Ons hoofddoel, dat is om andere mensen met een koloniale achtergrond die ontkend wordt, te inspireren om zich uit te spreken. We verwijzen ook door naar experts die we geschikt vinden, we zijn er niet om te onderwijzen: we zijn een actiegroep en geen voorlichtingsgroep.

Sommigen zeggen dat we de geschiedenis verdraaien, noemen ons ‘landverraders’. Dat is gewoon de grootste onzin, want we willen de hele geschiedenis verteld hebben.

als ik zeg Nederlands, dan heb ik het niet over individuen. Dat is een privilege dat witte mensen hebben, dat jullie altijd als individu gezien worden. Daarom voelen veel witte mensen zich aangevallen als we het hebben over witte mensen of witte Nederlanders, dat gaat helemaal niet over individuen. Racisme werkt in groepen, de ene groep die de andere groep onderdrukt.

Wij proberen juist te dekoloniseren. Ik zie mezelf als een dekoloniaal activist.”

Als er één persoon verantwoordelijk is, die persoon racistische standpunten heeft als ‘geld is belangrijker dan mensenlevens’, dan gaan we die persoon aanpakken.

Als je anti-racist bent dan weet je dat de media een heel belangrijke tool zijn voor de instituten, via eliteracisme. Racisme manifesteert zich op verschillende terreinen, eentje is via de pers, via instituten die de macht hebben om die publicaties te beïnvloeden. Als we met jullie in gesprek gaan dan legitimeren wij de instituten die we eigenlijk proberen kapot te maken.

Jullie zijn heel slecht geïnformeerd! Jullie hebben geen flauw idee waar jullie over praten. Dan kun je een paar journalisten hebben die dat wel snappen, maar op het moment dat De Volkskrant een artikel publiceert, of zelfs Joop.nl dat zich anti-racistisch voordoet, waar institutioneel racisme ontkent wordt of gedaan wordt alsof het hetzelfde is als discriminatie, dan heb je een groot probleem.

Dit is nou precies dat witte privilege. ‘We gaan erover in debat.’ Jullie kunnen in debat gaan wat jullie willen. Maar wij hebben hier iedere dag last van.

En dan kan je zeggen: we willen een debat. Nee, jullie normaliseren daar nazi’s.

ga jij nou bepalen voor niet-witte mensen wat effectief is in hun strijd tegen racisme? Dat is ongepast! Dat is white supremacy. Jullie als groep hebben eeuwenlang hoe en wat voor ons bepaald.

Wij hebben onze geen-witte-pers-policy onder andere door de ervaringen van een lid die ook onderdeel van een andere actiegroep was.”

 

Okee, het zit zo: er bestaat dus een actiegroep die heet ‘De Grauwe Eeuw’ en die groep verzet zich tegen…eh…’racisme’ ofzoiets, maar dat is dus vrijwel alles in Nederland behalve zijzelf. En daarom worden standbeelden beklad, want dat zijn standbeelden van blanken die een rol spelen in de vaderlandse geschiedenis en dus racisten.

Verder is alle pers en media in Nederland sowieso racistisch, het zijn allemaal witte redacties ook, is alles naast racistisch ook nog wit privilege én white supremacy en moet er worden ‘gedekolonialiseerd’. Wat weer betekent daq niet alleen standbeelden moeten worden beklad maar ook ‘desnoods acties tegen personen’, wat dan weer niet hetzelfde is als geweld gebruiken tegen personen.

Het goede nieuws: het extreemlinkse leden-subdomein van de Vara (Vara.joop.nl) is óók racistisch!

Hele artikel via Big.nl.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.