Opinie

Bonusquote: ‘Islam is belangrijkste bron politiek geweld in afgelopen 20 jaar’

21-08-2017 10:11

 

“Er is maar één kant als het over nazisme gaat: je moet ertegen zijn. Maar er is meer dan één kant die politiek geweld gebruikt.

bij de tegenbetogers in Charlottesville waren vertegenwoordigers van de antifascistische beweging Antifa. In Duitsland, waar die beweging wortels heeft in de communistische paramilitaire groepen van de jaren 20, worden Antifa-groepen door de binnenlandse veiligheid in de gaten gehouden als ‘extremistische organisaties’.

Dat houdt ook politiek geweld in. Het uiterst linkse Redneck Revolt werft via het ‘John Brown Solidarity Fund’ centen voor hun schietclub. Leden van die club kwamen gewapend naar Charlottesville.

Laat de fascisten en antifascisten ons niet afleiden van de belangrijkste bron van politiek geweld in de jongste twee decennia: sinds 1992 hebben islamitische extremisten in de VS meer dan tien keer zoveel mensen om het leven gebracht als uiterst rechts. De meeste doden vielen inderdaad bij de aanslagen van 11 september 2001, maar hoe je het ook bekijkt, de islamisten leiden zonder meer.

Ik herinner me niet dat Joe Biden, laat staan zijn baas, ooit ‘Er is maar één kant’ tweette na een islamitische terreurdaad.

Alsof er morele gelijkwaardigheid zou zijn tussen jihadisten en wie de moed heeft om de relatie tussen islam en geweld kritisch te bekijken.

het Southern Poverty Law Center…noemde eerder dit jaar Ayaan Hirsi Ali (mijn vrouw) en onze vriend Maajid Nawaz nog ‘anti-islamextremisten’.

Maar laten we de Trump-critici maar in de gaten houden. Als Silicon Valley ‘er is maar één kant’ vertaalt als ‘censureer alles wat links ‘haattaal’ vindt’, dan dreigt er een groter gevaar.”

 

Ja, ‘extreem-rechts’: er was slechts één extreem-rechts figuur nodig die met zijn auto mensen doodreed om vrijwel alle media, inclusief de publieke opinie, helemaal gelijk te schakelen. Want ‘extreem-rechts’, dat is pas gevaarlijk! Over extreem-links en, vooral, de radicale islam, geen woord. Alsof er sinds 9/11 niet veel en veel en veel en veel en veel meer onschuldige slachtoffers zijn gevallen door islamitische aanslagen.

En alsof we in Europa niet ook een duistere geschiedenis hebben met extreem-linkse terreur en links geweld.

Gelukkig hebben we Niall Ferguson nog. Die is en hoogleraar aan een prestigieuze universiteit, dus iemand met gezag, en hij is getrouwd met Ayaan Hirsi Ali, dus hij snapt ook dingen. Dat het Vlaamse politiek-correcte De Standaard zijn column uit The Sunday Times integraal, vertaald naar het Nederlands, afdrukt mag een wonder heten. En een zegen.