TPOok!

 
Opinie

‘Waarom het COC zichzelf beter op kan heffen’

'Als je rechtse of conservatieve standpunten aanhangt, is de LHBT-gemeenschap minder inclusief'

Deze zomer lijkt de genderneutrale discussie, onder aanvoering van het COC, definitief te zijn losgebarsten in onze polder. Genderneutrale waanzin als je het mij vraagt, want man man man/hen hen hen, wat schiet men door in deze zogenaamd goede bedoelingen. (Vergeet niet: de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen). En deze genderwaanzin is niet het enige waarin men doorschiet; de Gay Pride mag geen Gay Pride meer heten, LHBT’ers moeten apart vermeld worden in de Grondwet, achter ‘LHBT’ komt overigens maandelijks een nieuwe éxtra letter én die meerouderschapswet moet en zal er doorheen gedrukt worden. En dit alles in naam van de LHBTgemeenschap.

De LHBT-gemeenschap, alsof je kunt spreken van een eensgezinde gemeenschap. Neem van mij aan, die ‘gemeenschap’, die bestaat niet. Los van de onderlinge haat en nijd, want geloof me: homo’s onderling zijn erger dan vrouwen, en het feit dat het bestaat uit verschillende doelgroepen (homo’s, lesbo’s etc.), zijn er ook verschillen in levensovertuiging en politieke opvattingen. Al lijkt het minder geaccepteerd wanneer men, binnen deze ‘groep’, meer rechtse/conservatieve standpunten aanhangt. Dán is ineens sprake van ‘geïnternaliseerde homofobie’ of laat men zich leiden door angst. En dán is deze zogenaamde gemeenschap, inclusief het COC, ineens niet meer zo ruimdenkend en inclusief.

Decadente voorstellen die niets bijdragen aan homo-acceptatie

Enfin, waar het mij nu vooral om gaat is dat een organisatie als het COC spreekt in naam van LHBT’ers, zónder de belangen van deze groep(en) daadwerkelijk te dienen. Oké, laten we voor het gemak even doen alsof het inderdaad over een homogene groep gaat. Men propageert allerlei decadente voorstellen die helemaal niets bijdragen aan de acceptatie van deze zogenaamde groep. Sterker nog, men beschadigt het aanzien van LHBT’ers enkel. Dat komt onder andere omdat er vooral veel te verliezen valt. De emancipatie is namelijk voltooid! Door dit soort voorstellen, zoals genderneutrale wc’s en een aparte vermelding in de Grondwet, steeds sneller en steeds dwingender op te leggen, zorgt men enkel voor meer onbegrip bij een groep die eindelijk zo ver is dat zij ‘ons’ accepteren. Regenboogterreur noem ik dat. Los van het feit dat het compleet onzinnig is om aparte hokjes te creëren, terwijl we toch graag gelijk willen zijn, is dit ook helemaal niet waar het om zou moeten gaan.

Waar het echter wel om zou moeten gaan is het toenemende (fysieke) geweld tegen LHBT’ers. Dat is nu iets waar mensen letterlijk last van ondervinden. Geweld dat onder andere toeneemt door de uit de hand gelopen immigratie en het gebrek aan integratie. Door de massale import van achterlijke ideeën en botsende ideologieën. Laat het COC daar nu eens een discussie over op gang brengen. Maar nee, dat doet men niet. In plaats daarvan wil men alleen maar knuffelen en vooral oproepen tot verdraagzaamheid. (Tenzij het over Christenen gaat). Maar eindelijk eens keiharde maatregelen voorstellen om het geweld nu eens terug te dringen, ook dat blijft uit. (Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden).

Gelijkheidswaanzin doordrukken

Het COC probeert enkel te overleven door steeds voor een nieuwe groep en voor een steeds kleinere minderheid op te komen. Een minderheid van een minderheid van een minderheid. Waar eindigt dit, bij pedofilie? Geen wonder dat steeds meer LHBT’ers zich afkeren van het COC. Ik probeer overigens niet, in tegenstelling tot het COC, te spreken namens alle LHBT’ers, maar ik spreek wel namens diegenen die zich van het COC afkeren als ik zeg dat wij ons in de steek gelaten en gebruikt voelen. In de steek gelaten omdat het COC niet opkomt voor onze échte belangen, gebruikt omdat het COC over onze rug probeert gelijkheidswaanzin door te drukken.

Overigens gebruikt het COC, onder leiding van Tanja Ineke (D66), de groep waarvoor zij op zou moeten komen voor meer politieke doelstellingen. Een mooi voorbeeld hiervan is het Oekraïnereferendum, waarbij het COC het nodig vond zich bij het JA-kamp te voegen. Een homobelangenorganisatie werd dus ingezet om haar eigen doelgroep van een stemadvies te voorzien in een referendum dat helemaal niet over deze doelgroep ging. Terwijl er binnen deze doelgroep toch veel verschillende meningen en zorgen zijn.

Het lijkt er dus op dat het COC helemaal niet geïnteresseerd is in de meningen en zorgen van haar eigen achterban en zolang het COC hierover geen debat aandurft en de situatie voor LHBT’ers alleen maar verergert in plaats van verbetert, kan ik alleen maar zeggen: COC, stop er toch mee!

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.