TPOok!

 
Buitenlandpolitiek

Donald Trump loost omstreden Steve Bannon

Ontslagen op advies van stafchef John Kelly

Steve Bannon is niet langer de politiek adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. De New York Times maakte vrijdag het aftreden bekend. Het is nog onduidelijk of Bannon zelf is opgestapt of dat hij is ontslagen. Volgens de krant heeft Bannon al op 7 augustus zijn ontslag ingediend, maar Bannon zelf ontkende dit vrijdag.

Volgens persbureau Reuters is Bannon ontslagen op advies van John Kelly, de stafchef van het Witte Huis.

De relatie tussen Trump en de rechtse nationalist Bannon vertoont al sinds april van dit jaar scheuren. Volgens Amerikaanse media woedde er een machtsstrijd in het Witte Huis tussen Bannon en Trumps schoonzoon Jared Kushner. Die laatste is de laatste maanden meer en meer zichtbaar geworden als de nieuwe rechterhand van de president.

Trump zei in april over Bannon: “Ik mag Steve graag, maar ik moet jullie eraan herinneren dat hij pas zeer laat bij mijn campagne betrokken was. Ik ben mijn eigen strateeg, en ik ben niet van plan om mijn strategieën aan te passen”

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.