Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Fipronilgate – ‘NVWA wist wel degelijk van betrokkenheid ChickFriend’

Tipgever meldt zich bij EenVandaag

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) was wel degelijk eind vorig jaar al op de hoogte van de betrokkenheid van Chickfriend en zijn Belgische toeleverancier in het Fipronilschandaal. Dat zegt de man die eind vorig jaar de NVWA anoniem tipte over het gebruik van het middel in pluimveebedrijven tegenover EenVandaag. Hij verklaart in zijn tip beide bedrijven bij naam te hebben genoemd.

De NVWA suggereerde eerder deze week dat de tip geen concrete aanwijzingen bevatte. Het zou gaan om een anoniem signaal, waarvan de dienst er jaarlijks “honderden” krijgt. Volgens de tipgever, eigenaar Nick Hermens van het bedrijf Pro-Farma en oud-zakenpartner van verdachte Patrick R., heeft hij echter man en paard genoemd in zijn bericht aan de NVWA.

Lees ook

EenVandaag – Tipgever: NVWA wist van betrokkenheid Chickfriend

Dossier Fipronilgate

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.