Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Donald Trump doet een Kim Jong-un’etje

Dreigt Pyongyang met 'vuur en woede'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Noord-Korea in felle bewoordingen gewaarschuwd te stoppen met het bedreigen van zijn land. De president zei dat het regime in Pyongyang kan rekenen op “vuur en woede zoals de wereld nog nooit heeft mogen aanschouwen” als het niet inbindt.

De spanning tussen de landen is hoog opgelopen vanwege aanhoudende Noord-Koreaanse nucleaire- en rakettesten.

Analisten van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA concludeerden vorige maand dat het stalinistische regime een kernkop heeft geproduceerd die klein genoeg is om op raketten te bevestigen, berichtte The Washington Post dinsdag.

Anp

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.