Politiek

Bonusquote: Historicus leest Mein Kampf, wat er dan gebeurt zal niemand verbazen

03-08-2017 11:37

 

“De grote overeenkomst tussen de PVV en de NSDAP is dat ze allebei één vijand de schuld geven van alles wat misloopt. Hitler wees naar de Joden, Wilders naar moslims: van straatcriminaliteit tot geweld van Erdogan-aanhangers, dat zet hij allemaal onder één koepel. Onzin natuurlijk, maar het is erg duidelijk en het werkt. En beiden ontkennen ze dat hun vijand een geloof aanhangt: het Jodendom was een politiek systeem, zei Hitler. Wilders zegt dat ook over de islam. Hij sprak ook van een ‘nepparlement’. Dat valt nog binnen de contouren van de democratische rechtsorde, zolang je daarmee bedoelt dat een meerderheid van de bevolking het op een bepaald punt niet met de volksvertegenwoordigers eens is. Maar eerst zei Wilders dat hij een groot deel van de Nederlanders vertegenwoordigt. Dat werd dan ‘een meerderheid’ en uiteindelijk ‘het Nederlandse volk’. Dat is geen democratische uitspraak meer, maar populisme pur sang: hij ontkent de diversiteit binnen het volk. Net die diversiteit is de hele bestaansreden van de liberale democratie.”

Nouja, wat een verrassing! Een historicus die een overeenkomst ziet tussen de PVV en de Nazi’s! Dat zie je anders nooit!

Wat toch maar weer bewijst: ze hadden dat Mein Kampf inderdaad nooit moeten heruitgeven, voor je het weet marcheren de moralisten weer door de politiek-correcte media.