TPOok!

 
Politiek

PvdA-wethouder die aftrad vanwege sexchat met minderjarige nu lijstduwer van PvdA Midden-Groningen

'Fijn dat de partij achter mij is blijven staan'

Voormalig PvdA-wethouder Ger Lindeman van Hoogezand-Sappemeer die vorig jaar aftrad omdat hij werd gechanteerd met een sexchat die hij voerde met een 14-jarige of iemand die zich voordeed als van die leeftijd doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Hij staat als lijstduwer staat op de kandidatenlijst van de PvdA in Midden-Groningen. Dat zegt hij dinsdag tegen het Dagblad van het Noorden.

Lindeman tegen de krant:

 

“Veel mensen in Hoogezand-Sappemeer dragen mij een warm hart toe. Wellicht kan ik stemmen trekken voor mijn partij. Ik vind het heel fijn dat de partij achter mij is blijven staan in dit alles. Ik ambieer echt geen actieve rol.”

 

Een woordvoerder van het landelijke partijbureau van de PvdA laat weten dat de keuze voor de kandidatenlijst een zaak van de regionale afdeling is. “Daar bemoeit het landelijke partijbestuur zich niet mee.” Het OM heeft nog geen besluit genomen over eventuele vervolging van Lindeman.

Lees ook

Dagblad van het Noorden – Omstreden Lindeman lijstduwer van PvdA Midden-Groningen

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.