TPOok!

 
Haagse grabbelton

NPO-boegbeeld steunt #ThierryChallenge van Thierry Baudet

BNNVARA-discjockey Frank van der Lende laat ook zijn baard staan

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet kennen we vooral van de inhoud, al dan niet begeleid door een frase in het Latijn. De jongeheer is maandag echter op social media de #ThierryChallenge begonnen. Hij is voornemens zijn baard te laten staan totdat er een nieuw kabinet is. Tja, weinig nieuwswaardig op het eerste gezicht. Opzichtige aandachttrekkerij terwijl de formatie stilligt gelijk de rest van het Binnenhof in het warme zand. Ware het niet dat Baudet steun krijgt uit onverwachte hoek.

Ik laat mijn baard staan totdat er een nieuw kabinet is! Post jouw baard met #thierrychallenge en tag @thierry_baudet

Een bericht gedeeld door Thierry Baudet | FVD (@thierry_baudet) op


Wie namelijk ook zijn baard gaat laten staan is BNNVARA-diskjockey op Hilversum 3 Frank van der Lende. Volgens NRC Handelsblad een ‘een zachtaardige hippie die intieme radio wil maken’. Onder meer bekend van Het Glazen Huis. De steun van de plaatjesdraaier is opmerkelijk omdat Baudet al enige tijd de NPO wil ‘saneren’ omdat deze ‘een belangrijk onderdeel vormt in de kartelbestrijding’. Of zoals de partij het omschrijft: “De onderwerpkeuze, gasten en voorkeuren van steeds dezelfde presentatoren pakken schokkend vaak uit in het voordeel van steeds weer dezelfde politieke partijen en agendapunten. Andere partijen en opvattingen worden negatief bejegend of zelfs totaal genegeerd of verdraaid.”

Toch moedig, een NPO’er reaching across the aisle, een handreiking naar Baudet, Frank de Verbinder.


De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.