TPOok!

 
Haagse grabbelton

SP Kamerlid Ronald van Raak zoekt contact met politieagenten

Tweede Kamer debatteert na reces over functioneren Nationale Politie

Kamerleden. Minimaal drie dagen per week zitten ze in de Nationale Vergaderzaal. De rest van de tijd is het stukken lezen, werkbezoeken en nog meer vergaderen. Althans, dat hopen we. Toch kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat SP Kamerlid Ronald van Raak z’n parlementaire karretje vaak een tandje hoger schakelt. Dat zien we ook terug op ThePostOnline. Los van een inmiddels jarenlange stroom van columns gaat de socialist aksie ook niet uit de weg.

Enfin, de Tweede Kamer debatteert ergens na het zomerreces over het functioneren van de Nationale Politie en met name over de problemen afgelopen vijf jaar. Van Raak heeft daarom een enquête opgetuigd (De SP doet dat vaker). Want kunnen agenten over een politieauto beschikken wanneer nodig, en werken de informatiesystemen? Van Raak “Tijdens werkbezoeken en in gesprekken met agenten op straat horen we vaak over problemen bij de Nationale Politie. Met deze enquête kunnen we zien welke problemen agenten in hun werk ervaren en welke oplossingen zij zien. De resultaten van deze enquête zijn heel belangrijk voor de debatten die we in de Tweede Kamer gaan voeren over de Nationale Politie.”

Hieronder zijn oproep aan politieagenten.

Wordt vervolgd.

Lees ook

Politietop waarschuwt Stef Blok: Steeds meer papierwerk voor agenten

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.