TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Martin Schulz (SPD) wil van Duitsland soort nieuwe DDR maken

Gratis geld voor arbeiders, 'sociale rechtvaardigheid', meer vluchtelingen

Meer solidariteit met vluchtelingen in Europa, meer investeringen en meer sociale rechtvaardigheid door herverdeling. Dat zijn kortweg de ideeën die SPD-leider Martin Schulz zondag zal lanceren bij de presentatie van zijn toekomstplan voor een modern Duitsland.

Landen van de Europese Unie die geen vluchtelingen willen opnemen, krijgen als het aan Schulz ligt minder EU-subsidie. Aangesloten naties die zich daarentegen voorbeeldig gedragen en ruimhartig voor opvang en bescherming zorgen, kunnen wat hem betreft een bonus tegemoet zien.

Schulz past ook zijn beleid voor de arbeidsmarkt aan. Behalve een langere werkloosheidsuitkering wil hij een ‘kansenrekening’ openen voor iedere werknemer. Daarop komt maximaal 20.000 euro te staan, te besteden tijdens het werkzame leven aan bijvoorbeeld extra scholing, een sabbatical of het starten van een eigen onderneming.

Hoewel de SPD pas drie weken geleden het verkiezingsprogramma heeft goedgekeurd, voelt Schulz zich gedwongen nog iets verder te gaan. De uitdager van bondskanselier Angela Merkel staat onder druk. Tien weken voor de stembusgang ligt haar CDU/CSU ruim voor in de peilingen.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.