TPOok!

 
Politiek

Bonusquote – Geert Wilders over ‘de dikke middelvinger’ van EU-president Donald Tusk in Kiev

'Tusk heeft het inlegvelletje niet eens gelezen'

EU-president Donald Tusk schoffeerde donderdag in Kiev Nederland door te zwijgen over de bijlage bij het associatieverdrag met Oekraïne. “Dit zijn de eigen woorden van Tusk”, reageerde een Nederlandse diplomaat. “Wij hadden liever gezien dat hij volledig was geweest.” Maar het kwaad is al geschied. De Oekraïense president Petro Porosjenko glundersprak van een ‘historisch moment’, waardoor het vooruitzicht op een Oekraïens EU-lidmaatschap niet langer abstract is. Dat is ook PVV-leider Geert Wilders niet ontgaan. Hij gooide vrijdag een setje Kamervragen over de schutting bij minister-president Mark Rutte.

 

“Bent u het eens dat deze uitspraak van EU-president Tusk een dikke middelvinger is naar de Nee- stemmer bij het Nederlandse referendum en de bijsluiter bij het akkoord, waarin staat dat het Verdrag geen opmaat vormt naar het EU-lidmaatschap? Zo ja, bent u dan voornemens om een einde te maken aan deze huichelarij en Brusselse expansiedrift en het akkoord door de shredder te halen omdat dat de enige manier is om recht te doen aan de Nederlandse nee-stem? Zo nee, legt u dan eens aan de Nederlanders uit waarom u blijft toekijken terwijl de democratie op deze manier te grave wordt gedragen en hoe uw inlegvelletje bij het Verdrag precies recht doet aan de uitslag van het Nederlandse referendum waar 61 procent ‘nee’ zei, nu de heer Tusk het niet eens gelezen schijnt te hebben? Kunt u garanderen dat Nederland nooit en te nimmer zal instemmen met de toetreding van Oekraïne tot de EU?”

 

Wordt vervolgd.

Lees ook

EU-president Donald Tusk negeert Nederlandse bijsluiter tijdens speech Oekraïneverdrag

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.