TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Integriteitsonderzoek naar omstreden VVD-burgemeester Wilma Verver correct uitgevoerd

'Belangenverstrengeling, machtsmisbruik en een angstcultuur'

Het onderzoek van het Bureau Integriteit (BING) naar oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam is niet onzorgvuldig uitgevoerd. Verver (VVD) heeft niet voldoende kunnen onderbouwen waarom het onderzoek naar haar integriteit en geloofwaardigheid niet goed is uitgevoerd, oordeelde de rechtbank in Utrecht woensdag.

Verver was van 2006 tot 2011 burgemeester van Schiedam. Na berichtgeving over vermeend machtsmisbruik schakelde de gemeenteraad BING in. Het bureau concludeerde dat er sprake was van belangenverstrengeling, machtsmisbruik en een angstcultuur. Verver stapte nog voor de uitkomst van het onderzoeksrapport op, hoewel ze het niet eens was met het rapport. Volgens Verver gaat het om een onzorgvuldig rapport en is het bureau aansprakelijk voor de schade die zij daardoor heeft geleden. Ze werd onder meer vorig jaar failliet verklaard.

De rechtbank oordeelde dat BING op twee punten is tekortgeschoten in het rapport, maar’dat het rapport niet op alle onderdelen kan worden gevolgd, maakt nog niet dat zij (Verver, red.) als gevolg daarvan in haar eer en goede naam is aangetast’.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) oordeelde in 2014 overigens wel dat het BING-rapport onzorgvuldig was opgesteld. Volgens het CBb waren de conclusies ‘te ongenuanceerd en onvolledig’ en kreeg Verver niet op de juiste wijze gelegenheid om op een concept van het rapport te reageren.

Lees ook

Omstreden oud-burgemeester Schiedam Wilma Verver (VVD) uit woonboerderij gezet

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.