Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Nu.nl geeft toe: We zaten fout met cijfers demonstratie tegen Thierry Baudet

Forum voor Democratie-voorman beschuldigde site van nepnieuws

Nieuwswebsite Nu.nl geeft dinsdag toe fout te zitten met berichtgeving over een demonstratie in Groningen tegen Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. Zaterdag demonstreerden in Groningen de Anti Fascistische Actie (AFA) en Groningen Tolerant tegen een partijbijeenkomst van FvD in de stad. Volgens Nu.nl waren er 200 demonstranten aanwezig terwijl het er volgens de gemeente ‘hooguit twintig mensen’ waren.

Baudet beschuldigde Nu.nl er vervolgens van nepnieuws te verspreiden.

Volgens een factcheck van de site is er een bericht van RTV Noord verkeerd overgetikt. De Groningse collega’s hadden het over 200 deelnemers aan de FvD-bijeenkomst en juist niet over de demonstranten.

Waarvan akte.

Lees ook

NUcheckt: Gaf NU.nl onjuist aantal demonstranten tegen Baudet?

 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.