avatar
   
Buitenlandpolitiek

Boris Johnson: ‘EU kan naar haar centen fluiten’

Minister vindt Europese miljardenrekening 'buitensporig'

De geldbedragen die de Europese Unie van Groot-Brittannië vraagt in het kader van de brexit-deal ‘lijken buitensporig’ te zijn. Dat zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson dinsdag.

De EU heeft een rekening van tientallen miljarden euro’s aan het Verenigd Koninkrijk gestuurd, mede ter dekking van een deel van de toekomstige EU-budgetafspraken die nog zijn gemaakt tijdens het lidmaatschap.

Op de vraag van een parlementariër of de EU moet worden gezegd dat ze ‘kunnen fluiten naar hun centen’, zei Johnson: “Ik denk dat de bedragen die ik heb gezien onbeschaamd zijn en dat ‘fluiten naar hun centen’ in dit geval een volledig gepaste uitdrukking is.”

Johnson zei ook dat de regering geen plannen heeft gemaakt voor het geval een overeenkomst met de EU mislukt.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.