TPOok!

 
avatar
   
Politiek

G20 – Mark Rutte zoekt géén contact met Recep Erdogan over Turkije-ruzie

'Niet handig om op hoogste niveau te beginnen'

“Een bizarre uitspraak.” Zo noemt premier Mark Rutte de term ‘ondemocratisch gebaar’ waarmee de Turkse regering vrijdag op het kabinetsbesluit reageerde om de Turkse vicepremier volgende week te weren.

Rutte zei dit in Hamburg na de werklunch met de leiders van de grootste economieën in de wereld, de G20. Aan tafel zat ook president Recep Erdogan maar ze hebben geen contact met elkaar gezocht. “Het is niet handig om met het herstel van een bilaterale relatie op het hoogste niveau te beginnen. De relatie met Turkije is slecht. Ik ben nog steeds ontzettend kwaad over de gebeurtenissen in maart. Bovendien accepteert Ankara niet de terugkeer van onze ambassadeur in Ankara.”

Vicepremier Tugrul Türkes wil volgende week in Apeldoorn aanwezig zijn bij een herdenking van de mislukte staatsgreep in Turkije van een jaar geleden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara ziet in het weigeren van Türkes een ondemocratisch gebaar. Rutte wees erop dat de Turken al eerder ‘bizarre woorden hebben geuit’.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.