Politiek

Ahmed Marcouch (PvdA) nieuwe burgemeester van Arnhem

03-07-2017 23:22

Oud PvdA Kamerlid Ahmed Marcouch wordt de nieuwe burgemeester van Arnhem. Dat heeft de gemeenteraad van de stad maandagavond besloten. De Arnhemse PvdA-voorzitter Mark Lauriks bevestigt dat aan ThePostOnline.

Marcouch volgt CDA’er Herman Kaiser op die kampt met heupklachten. Als minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) zijn fiat verleent kan Marcouch per 1 september aan de slag. Marcouch was een kleine zeven jaar lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij  van 2006 tot 2010 voorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Slotervaart. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn harde opstelling ten opzichte van probleemjongeren. Ook werkte hij bij de politie in Amsterdam.

De nieuwe burgemeester komt in een politiek onrustig Arnhem terecht. Sinds vorige maand wordt de stad bestuurd door een minderheidscollege, nadat eerst GroenLinks en later de ChristenUnie de coalitie verlieten. Sinds het aantreden van de nieuwe raad hebben al vier wethouders van verschillende partijen het bijltje erbij neergelegd omdat er binnen het college van B en W geen afspraken te maken zouden zijn. Het Arnhemse college bestaat nu uit SP, D66 en CDA.

Lees ook

dossier_marcouch_530