TPOok!

 
Politiek

Ahmed Marcouch (PvdA) nieuwe burgemeester van Arnhem

Treedt aan op 1 september

Oud PvdA Kamerlid Ahmed Marcouch wordt de nieuwe burgemeester van Arnhem. Dat heeft de gemeenteraad van de stad maandagavond besloten. De Arnhemse PvdA-voorzitter Mark Lauriks bevestigt dat aan ThePostOnline.

Marcouch volgt CDA’er Herman Kaiser op die kampt met heupklachten. Als minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) zijn fiat verleent kan Marcouch per 1 september aan de slag. Marcouch was een kleine zeven jaar lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij  van 2006 tot 2010 voorzitter van het stadsdeel Amsterdam-Slotervaart. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn harde opstelling ten opzichte van probleemjongeren. Ook werkte hij bij de politie in Amsterdam.

De nieuwe burgemeester komt in een politiek onrustig Arnhem terecht. Sinds vorige maand wordt de stad bestuurd door een minderheidscollege, nadat eerst GroenLinks en later de ChristenUnie de coalitie verlieten. Sinds het aantreden van de nieuwe raad hebben al vier wethouders van verschillende partijen het bijltje erbij neergelegd omdat er binnen het college van B en W geen afspraken te maken zouden zijn. Het Arnhemse college bestaat nu uit SP, D66 en CDA.

Lees ook

dossier_marcouch_530

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.