Opinie

Schokkend: anoniem hoofdredactioneel commentaar NRC agressiever en zieker dan ooit

01-07-2017 12:40

 

“Ondertussen blijven mensen verdrinken. Sedert een jaar of twee is naast alle inspanning van officiële zijde daarom een dozijn ngo’s de Middellandse Zee opgegaan om hulp te bieden. Om de ergste rampen te voorkomen. Om drenkelingen uit het water te vissen. Waar de EU en de lidstaten falen, probeert het particulier initiatief, betaald uit kleine giften van goedwillende burgers, en grote bijdragen van kerken en filantropen, het leed te verzachten.

Dat juist initiatieven die daadwerkelijk hulp verlenen aan mensen in nood, verdacht worden gemaakt, dat geruchten in omloop gebracht worden als zouden zij samenwerken met mensensmokkelaars en zo optreden als ‘vluchtelingentaxi’, is pervers. Overigens, voordat de schepen van Artsen Zonder Grenzen, Save the Children, SOS Mediterranée en al die andere initiatieven aan het werk gingen, waren het de marineschepen van EUNAVFOR MED die het mikpunt waren van de kritiek omdat zij mensen uit het water haalden. Dat zou maar een aanzuigende werking hebben.

De ernst en omvang van deze ramp overstijgt het alledaagse immigratiedebat van tegenhouden en ontmoedigen. Hierbij passen geen zogenaamd cynische grappen over ‘dobbernegers’, geen verdraaiing van feiten. Het zijn niet de paar schepen die proberen te redden wie er te redden valt die deze catastrofe hebben veroorzaakt.”

Hier past geen redeloze angst voor „miljoenen die onderweg” zouden zijn. Hier past verzet tegen degenen die om partijpolitieke redenen inspelen op angst en praten over „omvolking” en „islamisering”. Hier past geen vreemdelingenhaat maar mededogen met slachtoffers.”

 

Alstublieft: 15 jaar nadat de hoofdredactie van NRC Handelsblad opriep tot verzet tegen Pim Fortuyn en het overhalen van de trekker door Volkert van der Graaf ondersteunde, wordt wederom opgeroepen tot ‘verzet’ tegen hen die verkeerd, anders en ‘fout’ denken.

Volgens deze anonieme demoniseerders en oproepers tot haat van NRC Handelsblad zijn het dit keer Arnold Karskens, Annabel Nanninga, Thierry Baudet, Geert Wilders en de vele anderen die het niet eens zijn met het huidige EU-vluchtelingenbeleid die moeten worden omgelegd.

Deze keer mag Volkert van NRC de trekker overhalen en iedereen die het Frans Timmermans-vluchtelingen-aanzuigbeleid niet ondersteunt ‘uit deze maatschappij verwijderen’.

NRC-haatmoord op Pim Fortuyn

15 jaar na de mede door NRC Handelsblad veroorzaakte haatmoord op Pim Fortuyn moet er nu opnieuw een slachtoffer bloeden omdat bij NRC Handelsblad de argumenten helemaal op zijn en iedereen met ‘de verkeerde mening’ van de aardbodem moet verdwijnen, omdat de haat bij deze moralisten het wederom wint van rationele journalistiek of acceptatie van pluriformiteit in meningen en gedachten.

Dit is geen krant, dit is een wetboek waaruit eigenrechters, juryleden en beulen het morele gelijk putten om anderen het zwijgen op te leggen.

Dit is de ‘democratie’ en ‘ethiek’ volgens dat zo correcte Vlaamse Mediahuis: als de meerderheid iets vindt of beslist wat niet bevalt is het tijd voor ‘verzet’ en moet er op Stalinistische wijze ordinair haat worden gezaaid. Dit zijn nou die ‘weldenkende’ mensen van Mediahuis die van Geenstijl en Dumpert afwillen. Is dit de toekomst van De Telegraaf?

Verzet u!

VERZET U! Zeg uw NRC-abonnement op! Wie straks, nadat een nieuwe Volkert gehoor heeft gegeven aan deze door Folkert Jensma, Mark Kranenburg, Joyce Roodnat, Maarten Schinkel, Michel Kerres en Frank Vermeulen geuite oproep tot haat en de voor NRC Handelsblad ‘verkeerde’ personen heeft geliquideerd nog een NRC-abonnement bezit heeft gewoon bloed aan zijn of haar handen.

VERZET U! Als u voor NRC werkt, zeg uw baan onmiddellijk op. U werkt niet voor een journalistieke organisatie. Met journalistiek heeft dit helemaal niets te maken. Zeg vandaag uw baan als NRC-redacteur nog op en voorkom dat u straks medeschuldig bent aan wéér een misdaad, wéér een aanval van zogenaamd ‘fatsoenlijke’ en ‘sociale’ mensen tegen het volk en de democratie, de democratie die u denkt als journalist te beschermen maar die in werkelijkheid door het medium waar u voor werkt kapot wordt gemaakt.

Nooit meer NRC

Nooit meer Pim Fortuyn, nooit meer oud mediale haat door fascistisch-moralistische krantenjournalisten! Genoeg is genoeg! Stop NRC Handelsblad, stop de haat tegen andersdenkenden!

Hier kunt u, vandaag nog, aangifte doen van haatzaaien en aanzetten tot geweld.
Hier kunt u uw NRC-abonnement opzeggen.
Hier kunt u klagen bij de NRC Ombudsman (al heeft dit geen enkele zin).

 

Arnold Karskens, als het aan NRC Handelsblad ligt de nieuwe Pim Fortuyn op het Mediapark: