TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Hongaarse premier Viktor Orbán haalt banden met Turkije aan

Hekelt 'Turkije-vijandige uitlatingen door belangrijke EU-landen'

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft zich vrijdag kritisch uitgelaten over ‘Turkije-vijandige uitlatingen door belangrijke EU-landen’. Zijn land zal daar niet aan meedoen, zei hij op bezoek in Ankara, zelfs niet als dat onaangename gevolgen heeft.

Orbán is in Turkije om de banden aan te halen. Hij heeft zijn halve regering en zo’n zeventig zakenmensen meegenomen. Zowel president Erdogan als premier Yildirim ontving de Hongaarse premier.

De vriendelijke plichtplegingen tussen Erdogan en Orbán vormen een sterk contrast met de diplomatieke ruzies die Turkije de afgelopen tijd met andere EU-landen had. Tussen Nederland en Turkije raakte de relatie ernstig bekoeld nadat Nederland een Turkse minister de deur wees omdat ze tegen een uitdrukkelijk verbod in een toespraak wilde houden in Rotterdam.

De Duitse regering liet donderdag nog weten dat Erdogan komende maand geen toestemming krijgt voor een toespraak tot Turkse Duitsers als hij de G20-top in Hamburg bezoekt.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.