Politiek

Bonusquote: ‘Vrouwen, stop met klagen en ga aan het werk’

28-06-2017 19:38

 

“Elke vrouw kan in Nederland tegenwoordig alles bereiken, elke positie, op elk niveau. Dat het aandeel vrouwen aan de top achterblijft, ligt aan die vrouwen zelf. De ambitie ontbreekt.

Dus schei toch eens uit over ongelijke kansen, old boys network en doelbewuste obstructie. Stroop gewoon de mouwtjes op en ga lekker aan de slag. Zeg hardop dat vrouwen de huishoudelijke taakverdeling thuis aan de keukentafel moeten regelen, dat ze er het publiek niet mee lastig moeten vallen. Hou op met klagen over mannelijke complotten.

Wie in deeltijd werkt maakt gewoon minder kans op een toppositie, in welk veld dan ook. Niet omdat het een vrouw is, maar omdat ze slechts deels beschikbaar is. En wie kinderen jarenlang prioriteit geeft boven dag en nacht werken, wordt waarschijnlijk geen president-directeur van Philips.”

 

Bij courant De Limburger (voor Limburgers) hebben ze Sjors van Beek. Die is van het betere realisme, zowel in zijn journalistiek als in zijn opiniestukken, zoals deze over vrouwen die wel veel drammen maar niet hard werken.

#OPHEF! gegarandeerd.