Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Theresa May verzekert zich van steun DUP

britse premier kan aan de slag

De Britse premier Theresa May heeft maandag een akkoord bereikt met de Noord-Ierse DUP over steun aan de regering van haar Conservatieve Partij. Dat meldt de BBC. May heeft de steun van de kleine protestantse partij nodig sinds ze eerder deze maand haar meerderheid in het Lagerhuis verloor bij vervroegde verkiezingen.

Met de tien zetels van de DUP is May weer verzekerd van voldoende steun om wetgeving door het Britse parlement te kunnen loodsen. De DUP zal geen deel gaan uitmaken van een coalitie.

May ontving Arlene Foster, de leider van de kleine protestantse partij, in haar ambtswoning op Downing Street. Foster zei na haar aankomst in Londen al dat ze hoopte met May een akkoord te bereiken over steun aan de regering van de Conservatieven.

ANP

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.