Voorbij het eigen gelijk
 
 
Buitenlandpolitiek

Rusland gaat boven Syrië alles en iedereen uit de lucht schieten dus ook Amerikanen

Moskou weinig ingenomen met neerhalen Syrisch gevechtstoestel

Tags: ,

Alle vluchten boven gebieden waar de Russische luchtmacht actief is boven Syrië, zullen voortaan door Moskou worden gezien als legitieme doelwitten. Bovendien stopt Moskou met de speciale communicatielijn met de Verenigde Staten die is bedoeld om conflicten in het luchtruim boven Syrië te voorkomen. Moskou reageert daarmee volgens persbureau TASS op het neerhalen van een Syrisch gevechtstoestel door de Amerikanen.

Een Amerikaanse straaljager schoot onlangs het Syrische vliegtuig uit de lucht. Dat toestel wierp volgens de Amerikanen bommen af in de buurt van stellingen van door de VS gesteunde strijders in Syrië. Zowel de Russen als de Amerikanen voeren bombardementen uit boven het Arabische land.

Het Russische ministerie van Defensie noemde het optreden van de VS maandag een schending van de Syrische soevereiniteit en het internationale recht.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.