TPOok!

 
Politiek

Woedende CDA-EP’er Annie Schreijer-Pierik over haar bonnetjes: Ik ben valselijk beticht en onjuist geciteerd

'Het betreft slechts kassabonnetjes voor koffie, koekjes en water'

Een ontketende Annie Schreijer-Pierik vrijdagmiddag in de mail. In haar nieuwsbrief gaat ze in op de berichten over haar onkostenvergoeding van het Europees Parlement en de bonnetjes die ze zou hebben weggegooid. “Het stoort me verschrikkelijk dat ik nu karrenvrachten aan kritiek en bedreigingen over me heen krijg.”

Ze schrijft:

 

“Een doosje met bonnetjes dat ik twee weken geleden heb weggegooid, betreft slechts kassabonnetjes voor koffie, koekjes en water van de laatste weken. Al mijn bankafschriften, kredietkaartuitgaven en facturen van de laatste jaren heb ik vanzelfsprekend gewoon bewaard. Ik ben valselijk beticht en onjuist geciteerd. Ik verzoek daarom de journalisten van o.a. de Twentsche Courant Tubantia om dit citaat te rectificeren.”

En:

 

“Mijn medewerkers en ik zijn werkelijk geschokt door de vele onzin-berichten. De ene columnist meldt dat ik voor 155.000 euro aan bonnetjes kwijt zou zijn. Pertinent onwaar! De ander schrijft dat ik ze allemaal door de papierversnipperaar heb gehaald. Dat is flauwekul, ik heb niet eens een versnipperaar. Nog een ander denkt dat ik zo de belastingdienst wil tillen. Onjuist, want deze onkostenvergoeding is belastingvrij. Helaas kan ik zo nog pagina’s doorgaan.”

 

Waarom gaf ze geen inzicht?

Schreijer-Pierik raakte afgelopen tijd in opspraak omdat ze geen inzicht wilde geven in de extra onkostenvergoeding van 4300 euro die ze maandelijks van het Europarlement krijgt. De NOS bevroeg onlangs alle 26 Nederlandse Europarlementariërs over hun onkostenvergoeding. Volgens de politica deed ze dit op advies van haar eigen accountant. “Om accountancy-technische redenen heeft hij mij steeds afgeraden om mee te werken.” Inmiddels heeft ze met CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom en het partijbestuur afgesproken dat ze vanaf 1 juli meedoe met de CDA-regeling. “Ik zal alle uitgaven, bonnen en onkosten laten controleren door de accountant van het CDA-partijbestuur.”

Sneer naar andere partijen

De Europarlementariër voelt zich tekort gedaan: “Collega-Europarlementsleden van VVD, PVV, SGP en Partij voor de Dieren leggen geheel geen externe verantwoording over hun uitgaven voor de onkostenvergoeding.”

Lees ook

Bonusquote – CDA-EP’er Annie Schreijer-Pierik heeft alle bonnetjes weggegooid

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.