TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Hoe politie alleen huidskleur verdachten vrijgeeft als ze dat uitkomt

Het moet dan wel een 'blanke' of 'witte' persoon zijn natuurlijk

Lees even onderstaande quote, uit dit stuk in NRC Handelsblad (een opvolging van het NRC-artikel donderdag):

 

“Leon de Winter wil weten of de bestuurder van de auto moslim is. ‘Een essentiële vraag.’ De schrijver heeft zelfs een politie-woordvoerder gebeld om te vragen of de verdachte automobilist aan het vasten is. Een antwoord kreeg hij niet – de politie zegt nooit informatie te geven over de etniciteit van een verdachte. De Winter: ‘Ze stellen alles in het werk om weg te blijven bij de religieuze achtergrond van de bestuurder.'”

 

Volgens de politiewoordvoerder tegenover Leon de Winter ‘geeft de politie nooit informatie over de etniciteit van een verdachte’ (tenzij het als signalement om een opsporingsbericht gaat).

Behalve natuurlijk als het om een ‘blanke’ of ‘witte’ verdachte gaat natuurlijk. Kijk maar, dit schrijven de media naar aanleiding van een mededeling door de minister van defensie, woensdag (de minister noemde zelf de huidskleur van de verdachte, die toen inmiddels al lang aangehouden was, dus het was geen opsporingsbericht):

 

https://www.google.nl/search?q=blanke+oirschot&oq=blanke+oirschot&aqs=chrome..69i57.3129j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#safe=off&q=verwarde+blanke+man+oirschot+

https://www.google.nl/search?q=blanke+oirschot&oq=blanke+oirschot&aqs=chrome..69i57.3129j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=verwarde+witte+man+oirschot&safe=off&start=10

 

Apart niet? ‘Er wordt geen etnische afkomst benoemd’, behalve als die etnische afkomst ‘blanke autochtoon’ is, dan ineens weer wel. Maar daar willen we verder niet verder over complottheoretiseren natuurlijk.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.