Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Een huisgemaakte smoothie met ananas, banaan, mango, kokos en vanille PvdA-bonusquote

Ilco van der Linde: 'Mijn leven is altijd een snelweg, maar nu is het een rotonde'

“Na de nederlaag was hij een week de kluts kwijt: over het IJ staren, bedenken dat er voor alles in het leven een reden moet zijn. Daarna veranderde het perspectief. Mijn leven is altijd een snelweg, maar nu is het een rotonde, bedacht hij: wat een cadeau. Welke afslag zal ik nemen?

Niet één maar drie afslagen werden het: een respecttournee, die twee jaar gaat duren en moet uitmonden in een respectmanifest, aangeboden aan de koning. Die Ilco op zijn beurt trouwens in april bevorderde tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dan is hij gevraagd kwartiermaker te zijn voor het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer. En iets te bedenken voor de Franse viering van 75 jaar D-day. Helemaal wat voor mij, zegt hij, als bedenker van de Bevrijdingsfestivals.”

De Volkskrant trok donderdag onder het genot van ‘een huisgemaakte smoothie met ananas, banaan, mango, kokos en vanille’ een volledige pagina uit voor de Amsterdamse PvdA-kandidaat Ilco van der Linde, de ‘veranderman van de sociaal-democratie’. Van der Linde kreeg plaats 19 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer, de PvdA haalde negen zetels en zijn campagne via sociale media, poppodia, eigen app, campagnelied, nieuwjaarsboodschap en reuzebillboard met ‘LIEFDE’ erop leverde hem 654 stemmen op.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.